A projektben beszerzésre került 3 nyomdaipari gép, melyek komoly kapacitás bővülést eredményeztek. 

1. Dantex AQFC 45, egy nyomóforma tisztító berendezés, amellyel a nyomdagépről, a munka elkészültét követően levett nyomóformákat tisztítjuk.

Dantex  AQFC45 automata lemez tisztító berendezés termelő feladatot ugyan nem végez, viszont a korábbi – kézi – lemeztisztítási folyamatot sokkal alaposabban és gyorsabban végzi el, illetve a raszterhenger mosó berendezéssel együttesen teszik lehetővé a kiemelkedő nyomatminőség folyamatos biztosítását, hiszen a nyomat festékezése egyenletesebb, kiegyensúlyozottabb, a mélytisztított szerszámoknak köszönhetően.

2. Flexo Wash FW Handy 2x2 egy raszter hengertisztító berendezés

A FlexoWash FW Handy 2x2 raszterhenger mosó berendezéssel, a festékfelhordó hengerek mélytisztítása vált lehetővé, mellyel kiemelkedő a nyomatminőségek hosszútávon is fenntarthatók, hiszen a nyomathordozóra történő festékátadás lényegesen egyenletesebb mint a hagyományos, korábbi hengermosó berendezésünkkel. A gépben, a hasonlóakkal ellentétben, 1 vagy 2 helyett, egyszerre 4 darab henger tisztítható, így nagy a hatékonysága és értékes munkaidőt takaríthat meg, mellyel kimutatható bevétel növekedést is eredményez. Mivel a berendezés programja teljesen automata, így elindítás után a gépkezelő egyéb feladattal is foglalkozhat, termelő munkát is végezhet.

3. Konica Minolta bizhub 71CF nyomógép

A Konica Minolta bizhub 71CF konfiguráció üzembe helyezése, új perspektívákat – ezáltal nyilván új megoldandó feladatokat is – hozott vállalkozásunk életébe. A Digitális nyomtatási piacra belépve. a vevői igények kielégítése egy új gondolkodásmódot és szemléletet követel meg. Így a digitális nyomtatást mára külön üzemegységként kezeljük, mivel a gyártási folyamatok, sok esetben a jól megszokott, eddigi rendszerünkkel nem kompatibilisek. A nyomóforma költségek nélküli, kis és közepes példányszámú, magas nyomtatási minoségű, akár perszonalizált termékek előállítása, új dimenziókat nyitott meg mind a mi, mind pedig jelenlegi és leendő ügyfeleink mindennapjaiban. A jelenlegi adatok alapján,  már az első tényleges naptári évben mintegy 18-20 millió Forintos árbevételt produkál a fejlesztés melynek jelentős részét teszik ki az újonnan felmerülő igények.

Mindhárom gép konfigurációja a Helikon Nyomda Kft versenyképességének megőrzése és továbbfejlesztése figyelembevételével lett összeállítva, nagy hangsúlyt fektetve a termelékenységre és a szállítási határidők rövidítésére, valamint a folyamatosan kiemelkedő termék előállítására és a szolgáltatás minőségének megőrzésére. A fejlesztéssel az egyértelmű célunk a minőségmegőrzés és a kapacitásbővítés. Mivel szeretnénk egyéb, akár külföldi piacokra is termékeket gyártani, hazai értékesítésünket és export tevékenységünket bővíteni, tisztában vagyunk vele, hogy ezt a célt kizárólag megfelelő technológiai és szakmai háttérrel valamint azok folyamatos fejlesztésével tudjuk elérni. A gépek üzembehelyezésével késesek vagyunk olyan megrendelések ellátására melyekre eddig nem volt lehetőség.

Kedvezményezett neve: Helikon Nyomda Kft.

Projekt címe: Termelő gép beszerzés a Helikon Nyomdánál

Szerződött támogatási összeg: 15 228 120 Ft

Támogatás mértéke: 30 %

Hitel mértéke: 60 %

Tervezett befejezés dátuma: 2018.10.23.

Projekt azonosító: GINOP-1.2.3-8-3-4-16-2017-00131


Projekt összköltsége: 50 760 400 Ft

vissza